5 op 5 voor Alpecin - Fenix

David Van der Poel wint laatste rit

Niels Merckx wordt eindwinnaar van de ronde van Vlaams-Brabant

Een massaspurt uit de oude doos bezegelde de twintigste editie van de Ronde van Vlaams-Brabant in Rillaar. Net zoals de 3 vorige ritten toonde VAN DER POEL David (ALPECIN - FENIX) zich de sterkste aan de finishlijn. In een nipte duel verwees hij WOUTERS Enzo (TARTELETTO - ISOREX) naar plaats twee. De vijfdaagse werd gewonnen door MERCKX Niels (URBANO CYCLING TEAM) die naast de gele leiderstrui ook de grijze trui van beste Vlaams-Brabander op zak stak. 

In de 8ste ronde trok een groep van 13 renners ervandoor en behaalde al snel een voorsprong van 1 min. Waaronder DEVOS Han (URBANO CYCLING TEAM), VERMEER Tom (ACROG - TORMANS BALEN BC), LEMMENS Sander (ACROG - TORMANS BALEN BC), WYSEURE Joran (ACROG - TORMANS BALEN BC), MANNAERTS Jelle (HUBO - TITAN CARGO CT), VAN DER EYCKEN Brent (HUBO - TITAN CARGO CT), HILLEN Michiel (DAVO UNITED CYCLING TEAM), VAN DEN BRANDE Julien (TARTELETTO - ISOREX), VERHAEGEN Tom (GM RECYCLING TEAM), RICKAERT Jonas (ALPECIN - FENIX), FERDINANDE Anton (PAUWELS SAUZEN - BINGOAL), AERNOUTS Jim (TELENET LIONS) en CLEPPE Nicolas (TELENET LIONS).

Voor het ingaan van de laatste ronde besliste het peloton een tandje bij te steken en al snel werden de 13 leiders gegrepen. Zo kwam het dan tot een massasprint die voor de 3de keer gewonnen werd door VAN DER POEL David (ALPECIN - FENIX). En voor de 5de keer door ALPECIN - FENIX!

MERCKX Niels (URBANO CYCLING TEAM) behaalde zijn mooiste overwinning door het eindklassement van de 20ste editie de ronde van Vlaams-Brabant te winnen.

geel

MERCKX Niels (URBANO CYCLING TEAM) 

Eindwinnaar en beste streekrenner van de 20ste editie van de ronde van Vlaams-Brabant

groen

Winnaar puntenklassement: VAN DER POEL David (ALPECIN - FENIX)

blauw

Winnaar Rushesklassement: SEGERS Joren HUBO (TITAN CARGO CT)

wit

Beste jongere: PAQUOT Tom WALLONIE (BRUXELLES DEVELOPMENT TEAM)

Rit5

Ritwinnaar: VAN DER POEL David (ALPECIN - FENIX)

David Van der Poel zorgt voor de 4 op 4 bij Alpecin - Fenix.

Vandaag stonden 128 renners aan de start van de 4de rit van de Ronde van Vlaams-Brabant. De renners moesten in Kumtich een verkort parcours van 15 ronden afleggen van 7,5 km.

Na enkele aanvalspogingen en samensmeltingen ontstond een vluchtersgroep van 3, waarvan één renner al snel moest afhaken. De 2 vluchters RICKAERT Jonas (ALPECIN - FENIX) en VENNER Quentin (WALLONIE - BRUXELLES DEVELOPMENT TEAM) hadden snel een voorsprong van 1min25.

Deze 2 bleven de hele wedstrijd aan de leiding rijden totdat RICKAERT Jonas in de laatste ronde besliste om het alleen te proberen, aangezien het peloton de achtervolging had ingezet en snel naderde.

Het peloton greep de leider op 2 km van de aankomst. De massasprint werd ingezet en gewonnen door VAN DER POEL David (ALPECIN - FENIX) voor AERTS Toon (TELENET LIONS) en HESTERS Jules (EFC-L&R-VULSTEKE).

In het jongerenklassement neemt PAQUOT Tom (WALLONIE - BRUXELLES DEVELOPMENT TEAM) opnieuw de trui over van VANGHELUWE Warre (HOME SOLUTION - SOENENS CYCLING TEAM).

Rit4

 

Drie op drie voor Alpecin - Fenix!

Jonas Rickaert wint de derde rit te Bertem.

Niels Merckx pakt 3 truien.

Na verschillende aanvalspogingen slaagde een groep van 21 renners erin om in de 6de ronde een voorsprong op te bouwen van 1min30.

Door het lastige parcours en de warme omstandigheden moesten tal van renners de kopgroep laten gaan. Bij het ingaan van de 10de ronde bestond de kopgroep nog uit 7 renners gevolgd door 2 grote groepen.

Het eerste peloton kwam snel tot het besef dat dit niet langer kon en zette de jacht op de leiders in.

In de finale werkten RICKAERT Jonas (ALPECIN - FENIX) en CLEPPE Nicolas (TELENET LIONS) zich los uit de kopgroep.

In de laatste plaatselijke ronde, op ruim negen kilometer van de finish, reed RICKAERT Jonas CLEPPE Nicolas uit het wiel. CLEPPE gaf zich niet gewonnen en bleef op een tiental seconden hangen, maar kreeg de kloof niet meer dicht.

RICKAERT Jonas haalde het uiteindelijk met een kleine voorsprong op de Telenet Lionsrenner. Even later won Diether Sweeck de sprint voor plaats drie voor MERCKX Niels (URBANO CYCLING TEAM) en CAETHOVEN Kenneth (INDULEK - DOLTCINI - DERITO CYCLING TEAM).

MERCKX Niels (URBANO CYCLING TEAM) neemt de leiderstrui van VAN DER POEL David (ALPECIN - FENIX) over en pakt de puntentrui en  eveneens de trui van eerste Vlaams-Brabander.

Rit3

Ritwinnaar: RICKAERT Jonas (ALPECIN - FENIX)

Rit3a

Leider algemeen klassement, puntenklassement en eerste Vlaams-Brabander

 

Roy Jans snelste in massasprint te Nieuwrode

Voor de 2de dag op rij was het een snik hete dag voor de renners. Al vanaf het begin van de wedstrijd probeerden verschillende renners weg te geraken maar zonder succes.

Tegen het einde van de 5de ronde wisten 3 renners te ontsnappen, waaronder GERITS Vince (STAGECO CYCLING TEAM), VERCAMST Wesley (HOME SOLUTION - SOENENS CYCLING TEAM) en AERTS Thijs (TELENET LIONS) zij bouwden al snel een voorsprong op van 25 sec. Bij de ingang van 8ste ronde slaagde zij erin een voorsprong op te bouwen van 45 sec.

Het peloton kwam al snel tot het besef dat dit niet langer kon en zette de jacht op de leiders in.

De 3 leiders hielden stand tot in de 12de ronde waarna ze gegrepen werden door het peloton.

Zo kwam het dan tot een pelotonsprint die gewonnen werd door JANS Roy (ALPECIN - FENIX) voor REX Laurenz (WALLONIE - BRUXELLES DEVELOPMENT TEAM) en BOMBOI Davide (HOME SOLUTION - SOENENS CYCLING TEAM) die als 3de finishte.

Rit2

JANS Roy (ALPECIN - FENIX) wordt ook de nieuwe leider in het puntenklassement en VANGHELUWE Warre (HOME SOLUTION - SOENENS CYCLING TEAM) neemt de trui over van beste jongere.

David Van der Poel wint eerste rit te Linden

De eerste rit te Linden was voor alle renners een warme, lange rit. Al snel werd er een kopgroep van 27 renners gevormd en zodoende werd het peloton in verschillende groepen getrokken.

Bij het ingaan van de finale werd de kopgroep uitgedund naar 11 leiders met daarbij VAN DER POEL David (ALPECIN - FENIX), PAQUOT Tom (WALLONIE - BRUXELLES DEVELOPMENT TEAM), AERTS Toon (TELENET LIONS), VERHAEGEN Tom (GM RECYCLING TEAM), VANGHELUWE Warre (HOME SOLUTION - SOENENS CYCLING TEAM), VANTHOURENHOUT Michael PAUWELS (SAUZEN - BINGOAL), MERCKX Niels (URBANO CYCLING TEAM), VAN HERCK Glen (JONGE RAKKERS VOLLEZELE), MARCHAND Gianni (TARTELETTO - ISOREX), VERMEER Tom (ACROG - TORMANS BALEN BC), VENNER Quentin (WALLONIE - BRUXELLES DEVELOPMENT TEAM)

Rit1

 

Bij aanvang van de laatste ronde begonnen de renners elkaar echt te bestoken. Zo probeerde VANDERMEER Tom en  VANTHOURENHOUT Michael solo weg te geraken maar zonder succes. Plotseling dook op de achtergrond een groepje achtervolgers op. Door getwijfel voorin konden deze achtervolgers hun oorspronkelijke achterstand van 45 sec in een paar kilometer tijd terugbrengen tot twintig seconden. Zo werd het in de slotkilometers erg spannend.

Maar de elf hielden uiteindelijk stand en zette in de lege straten van Linden de sprint in voor de zege. Het was David VAN DER POEL David die aan het langste eind trok voor PAQOUT Tom en AERTS Toon.

Meer artikelen...

  1. Partners