Robin Mertens wint de laatste rit in Rillaar

Johan Jacobs wordt eindwinnaar van de ronde van Vlaams-Brabant

Een massaspurt uit de oude doos bezegelde de negentiende editie van de Ronde van Vlaams-Brabant in het druilerige Rillaar. Net zoals twee jaar geleden toonde Robin Mertens zich er de sterkste aan de finischlijn in de Langestraat. In een nipte duel verwees hij Hesters naar plaats twee. De vijfdaagse werd gewonnen door Belgische Zwitser Johan Jacobs die naast de gele leiderstrui, ook de groene puntentrui en de witte jongerentrui op zak stak. Vince Gerits uit Nieuwrode nam de oranje bergtrui over van Jacobs.

Bij de derde beklimming in de eerste grote ronde, in de Kerkstraat in Molenbeek-Wersbeek, ontstond de eerste verbrokkeling die naam waardig. Enkele vrijbuiters werden door leider Jacobs tot de orde geroepen.

 In de tweede ronde was het wel prijs en trokken ze met zijn achten in het verweer. Provinciaal kampioen Brent Clé, Cedric Beullens , Sander Rietjens, Tom Verhaegen, Arne Marit, Vincent Baestaens, Wesley Vercamst, Victor Vandebosch sprongen weg. Ze liepen een halve minuut uit. Bij het ingaan van de zes plaatselijke rondes hadden ze nog twintig tellen bonus. In de eerste en tweede plaatselijke lussen telden ze tussen een halve en drikwart minuut voorsprong op het peloton. Bij de derde doorkomst was Victor Vandebosch vooraan weggevallen. De voorsprong van de zeven daalde van dertien naar tien seconden en met nog twee doortochten aan de meet, waren ze eraan voor de moeite. Tussendoor had Vince Gerits wel punten gesprokkeld voor de bergtrui en was Vincent Baestaens lek gereden, waardoor hij uit de race verdween. Daarna waagden grijze trui Jordy Bouts, nogmaals Arne Marit, Gerry Druyts en Stijn Daemen hun kans om er vanonder te muizen. Meer dan achttien tellen bonus kregen ze niet. Op amper anderhalve kilometer van de meet werden ze ingehaald en maakte iedereen zich op voor een klassieke massaspurt. Het was spannend, maar Robin Mertens kroonde zich opnieuw tot de snelste in Rillaar voor Jules Heesters, Oskari Vainionpää en Arne Marit.

Rit5 (39)

De winnaars van de eindklassementen van links naar rechts:

Knelpuntenklassement Bavo Haemels (Heist CT) - Bergklassement Vince Gerits (Stageco CT)

Eindwinnaar Algemeen klassement, Puntenklassement en Jongerenklassement

Johan Jacobs (Lotto Soudal)

Eerste Vlaams-Brabander Jordy Bouts (EFC-L&R-Vulsteke) - Ritwinnaar Rillaar Robin Mertens (Hubo-Titan Cargo CT)

Rit5 (22)

Eindwinnaars Ploegenklassement Lotto Soudal

Overvloedige regen zorgt voor een vervroegd einde van de wedstrijd te Leefdaal!

Vandaag stonden 147 renners aan de start voor rit 4 van de Ronde van Vlaams-Brabant. De renners moesten in Leefdaal 7 ronden afwerken van 22,64 km. Na enkele vroege aanvalspogingen en samensmeltingen ontstond een vluchtersgroep na 4 ronden. Deze vluchtersgroep bestond uit 5 renners waaronder Sander Rietjens (Prorace-Urbano CT), Vito Braet (EFC-L&R-Vulsteke), Ayco Bastiaens (Davo United CT), Dietmar Ledegen (Heist CT) en Wesley Vercamst (Home solution-Soenens CT). Het peloton liet hen begaan en deze renners liepen meer dan 25 sec uit.

Bij de ingang van de 6 ronde werd het bijna onmogelijk om de wedstrijd volledig uit te rijden aangezien de regenoverlast op het parcour. Daarom er tijdens de wedstrijd beslist werd om deze ronde als laatste ronde te beschouwen.  Maar helaas door de hevige regenval stond er een zekere moment een stuk van de wedstrijd volledig blank waardoor de veiligheid van de renners in gedrang kwam en de federale politie besliste om de wedstrijd hiermee te beëindigen. De uitslag werd gemaakt aan de hand van de voorsprong van de leiders op het peloton. Hierdoor krijgen we dan een ex aequo van de 5 leiders als winnnaar.

Johan Jacobs wint de tijdrit in Leefdaal

Johan Jacobs (Lotto Soudal) was de beste in de individuele tijdrit van 8,6 km te Leefdaal. Johan Jacobs was 18 seconde sneller dan zijn teamgenoots Rune Herregodts (Lotto Soudal). Sébastien Grignard (Lotto Soudal) werd derde op 19 seconden.

In het truienklassement zijn er opnieuw wat verschuivingen, zo pakt Johan Jacobs (Lotto Soudal) de gele, groene en witte trui, Jordy Bouts (EFC-L&R-Vulsteke) de grijze. 

3a

Leider in het Algemeen klassment

Johan Jacobs (Lotto Soudal)

3B

Beste Vlaams-Brabander

Jordy Bouts

Cedric Beullens wint de bloedhete rit te Liedekerke

Voor de 2de dag op rij was het een snik hete dag voor de renners. Al vanaf het begin van de wedstrijd probeerden verschillende renners weg te geraken maar zonder succes.

Tegen het einde van de 2de plaatselijke ronde wisten 10 renners (Cedric Beullens, Ward Vanhoof, Jens Moens, Johan Jacobs, Tom Timmermans, Tom Verhaegen, Oskari Vainionpaa, Wouter Verhulst, Luca Vanboven en Bavo Haemels) een voorsprong op te bouwen tot 23sec. Bij de ingang van 4de ronde slaagde zij erin een voorsprong op te bouwen van 1min40.

Het peloton kwam al snel tot het besef dat dit niet langer kon en zat de jacht op de leiders in.

De 10 leiders hielden nog net stand tot aan de aankomst waardoor het tot een sprint kwam die gewonnen werd door Cedric Beullens (EFC-L&R-Vulsteke) voor Ward Vanhoof(Lotto Soudal) en Jens Moens (Van Eyck Sport). Een peloton eindigde op 18sec van de leiders.

2

Cedric Beullens (EFC-L&R-Vulsteke)

2a

Leider Algemeen klassement, Puntenklassement en Jongerenklassement

Cedric Beullens (EFC-L&R-Vulsteke)

2b

Leider Bergklassement - Luca Van Boven (GM reycling Team)

2d

Leider Rushesklassement - Bavo Haemels (Heist CT)

Pieter Jacobs wint eerste rit te Hakendover

De eerste rit te Hakendover was voor alle renners een zeer warme korte snelle rit. Alhoewel er verschillende aanvalspogingen waren geraakte men niet echt weg uit het peloton.

Bij de in ingang van de laatste ronde slaagde toch 4 renners erin om het peloton achter zich te houden. Deze 4 namen al snel een voorsprong van 15 sec. Zo kwam men dan tot een sprint die gewonnen werd door Pieter Jacobs (Hubo-Titan cargo CT) voor Jordy Boudts (EFC-L&R-Vuylsteke), Pablo Alonso Montes (Prorace-Urbano CT) en Laurent Creffier (Stageco CT).

1a

1

 

Huidige leiders zijn:

Algemeen klassement: Pieter Jacobs

Puntenklassement: Pieter Jacobs

Bergklassement: Jules Hesters

Rushesklassement: Bavo Haemels

Jongerenklassement: Pablo Alonso Montes

Beste Vlaams-Brabander: Jordy Bouts

Meer artikelen...

  1. Partners