Banner partners

 

 

Feyaerts

      Provincie Vlaams-Brabant

 

Acrog

 

Rietlaer

  

Wim Ruelens

 

 

STELLA ARTOIS WORDMARK CMYK

 

   kbc

 

 

Brother

 

 vermarc1

 

leleu

 

Tenten Steenackers

 

Bumaco1

 

tonissteiner

 

 

 

 SolaircoLogo

Banner mediapartners

       

         RADIO2

         

            Nieuwsblad

    

       Cyclingeye

Robin Mertens wint laatste rit te Rillaar

Mathijs Paasschens eindwinnaar van de ronde

Yiber Sefa een bijzonder talent in onze ronde

Na 4 dagen was het peloton uitgedund tot 121 starters vandaag in Rillaar voor de laatste rit van de Ronde van Vlaams-Brabant. Na eerst 2 grote ronden van ruim 40 km met de nodige beklimmingen en kasseien, volgden er nog 6 ronden van 12,1 km. De beslissing viel al in het eerste halfuur van de wedstrijd toen 15 renners wegsprongen uit het peloton. De namen: Ayco Bastiaens (Van Eyck Sport), Jef Bertels (Team Thielemans - De Hauwere), Laurent Creffier (Stageco - Special Paint Cycling Team), Sven Moris en Rutger Wouters (VP Consulting - Zannata Cycling Team), Robin Mertens (Prorace Cycling Team), Bram Van Broekhoven en Seppe Rombouts (Acrog - Balen BC), Michiel Broes en Dries Verstrepen (United Cycling Team), Oskari Vainionpää en Ylber Sefa (Asfra Racing Team), Mathijs Paasschens en Frederik Vandewiele (Home Solution - Anmapa - Soenens Cycling Team) en Jeroen Pattyn (VL Technics - Experza - Abutriek Cycling Team). Opvallend was dat van de top-5 enkel de vijfde in de stand, Mathijs Paasschens, vooraan zat. De top-4 met Thomas Gibbons, Ruben Van der Haeghen, Brent Van Moer en Cedric Beullens zaten nog in het peloton. Paasschens stond op 20" in de tussenstand en de voorsprong van de leiders liep snel op tot meer dan 3 minuten. Op de plaatselijke ronden schommelde de voorsprong tussen de 2'30" en de 3 minuten, maar tegen het einde slonk de voorsprong richting 1'30" en in de laatste ronde tot 1 minuut. De winnaar zat dus vooraan, maar het was afwachten of de voorsprong van de groep groot genoeg zou blijven voor Paasschens. Ylber Sefa probeerde het nog solo op een paar kilometer voor de streep, maar het werd een spurt. Robin Mertens won die spurt en pakte zo de laatste ritzege. Daarachter eindigden 3 renners in een milimeterspurt naast elkaar. Michiel Broes bleek nipt sneller dan Rutger Wouters en Dries Verstrepen. Mathijs Paasschens kwam binnen op 5 seconden van de winnaar. Het peloton kwam na 45 seconden over de streep en kwam dus te laat voor de eindzege.

Mathijs Paasschens wint daardoor de Ronde van Vlaams-Brabant met een voorsprong van 20 seconden op de Brit Thomas Gibbons, die sinds zijn ritzege in de eerste rit zijn trui bleef behouden. Laurent Creffier stijgde door naar de 3e plaats en vervolledigde zo het eindpodium met een achterstand van 25 seconden. Het puntenklassement werd gewonnen door eerstejaars belofte Jordi Meeus (Acrog - Balen BC). Hij had met 28 punten 1 punt voorsprong op Robbe Ghys en 5 punten voorsprong op Senne Leysen. Aangezien Mathijs Paasschens nog belofte is, wint hij uiteraard ook het jongerenklassement voor veldrijder Seppe Rombouts (26 seconden achterstand) en Ayco Bastiaens (29 seconden achterstand). Het rushesklassement wordt gewonnen door Ylber Sefa. Hij had met 54 punten een voorsprong van 16 punten op Rutger Wouters en 46 op Mathijs Paasschens. Ook het bergklassement werd gewonnen door Sefa met 74 punten, 33 meer dan Laurent Creffier en 57 meer dan Brent Van Moer. Het klassement voor beste Vlaams-Brabantse renner werd ook gewonnen door Mathijs Paasschens, die ook al provinciaal beloftenkampioen wist te worden eind april op de Bosberg. In dat klassement had hij een voorsprong van 1'19" op Steven Moons en 1'32" op Michiel Broes. Het ploegenklassement werd gewonnen door Lotto Soudal met een voorsprong van 1'29" op Acrog - Balen BC en 1'31" op United Cycling Team.

Yiber Sefa won bijna alle knelspurten en alle sprints van het bergklassement.

 Rillaar  (53)

Ritwinnaar: Robin Mertens (Prorace CT)

Rillaar  (70)

Van links naar rechts:

Yiber Sefa (winnaar bergklassement en knelspurten)

Robin Mertens (Ritwinnaar Rillaar)

Mathijs Paasschens (Eindwinnaar van de ronde, beste jongere en beste streekrenner)

Jordi Meeus (Eindwinnaar puntenklassement)

Rillaar  (65)

Eindwinnaar ploegenklassement

Lotto Soudal

Alfdan De Decker wint 4de Rit te Landen

Vandaag stonden ze nog met 123 renners aan de start voor rit 4 van de Ronde van Vlaams-Brabant. De renners moesten in Landen vandaag 8 ronden afwerken van 17,5 km. De vluchtersgroep van de dag ontstond al kort na de start. Met Ylber Sefa (Asfra Racing Team) en Rutger Wouters (VP Consulting - Zannata CT) zaten de eerste 2 in het rushesklassement mee in de kopgroep. Verder in de kopgroep ook 3 renners van Stageco - Special Paint CT met Ward Schoevaers, Laurent Creffier en Brent Clé. Goma Dakwerken - VDB Steenhouwerij had met Jarno Van Guyse en Scott Mc Gill 2 renners in de kopgroep. De andere namen in de kopgroep: Michael Adriaensen (Team Thielemans - De Hauwere), Niels Merckx (Hand In Hand Baal), Bram Ualgasi (Prorace CT), Marc Kivits (Het Snelle Wiel), Dries Lehaen (United CT) en Steven Moons (Baguet - M.I.B.A. - Indulek - Derito CT). Enkele ronden later kregen ze gezelschap van 4 tegenaanvallers, nog wat later kwamen er nog een 7-tal achtervolgers aansluiten. De groep werd dus wat te groot voor een goede samenwerking, dus gingen er 3 renners in de aanval: Brent Clé, Ylber Sefa en Steven Moons. Maar op 3 km van de streep kwam alles samen en werd het dus een massaspurt. In die spurt was Alfdan De Decker (Lotto Soudal) sneller dan Jordi Meeus en Gil D'Heygere (VL Technics - Experza - Abutriek CT).

Met nog één rit te gaan blijft de voorsprong van Thomas Gibbons (Baguet - M.I.B.A. - Indulek - Derito CT) in het algemene klasseent 9" op Ruben Van Der Haeghen (VL Technics - Experza - Abutriek CT), 19" op Brent Van Moer (Lotto Soudal), die leider blijft in het jongerenklassement, en Cedric Beullens (EFC-L&R-Vulsteke) en 20" op Mathijs Paasschens (Home Solution - Anmapa - Soenens CT), die ook leider blijft in het klassement voor regionale renners. In het puntenklassement neemt Jordi Meeus de leiding over van Robbe Ghys (Lotto Soudal) met een voorsprong van amper 1 punt. In het rushesklassement blijt Ylber Sefa leider. Zijn voorsprong op Rutger Wouters is nu 11 punten, Mathijs Paasschens volgt als 3e al op 31 punten. Ook in het bergklassement blijft Sefa leider met een voorsprong van 38 punten op Brent Van Moer en 40 op Laurent Creffier. In het ploegenklassement staat Lotto Soudal op de eerste plaats.

 RVB 1199

Winnaar: Alfran De Decker (Lotto Soudal)

RVB 1250

Van links naar rechts:

Yiber Sefa (blauwe en oranje trui), Mathijs Paasschens (grijze trui),

Thomas Gibbons (Gele trui leider alg.klassement), Brent Van Moer (witte trui),

Jordi Meeus (groene trui), Alfdan De Decker (Rit winnaar Landen)

Senne Leysen en Robbe Ghys (Lotto Sudal) beslissen de wedstrijd te Leefdaal

Al vroeg in de wedstrijd probeerden enkele renners weg te geraken uit het peloton maar zonder succes.

In de voorlaatste ronde lukte het dan toch voor 5 renners om al snel een voorsprong op te bouwen van 30 sec. Dit waren Jens Moens (Van Eyck Sport), Matthias Houlmont (Royal velo club Ottignies), Ross Lamb (United CT), Robbe Ghys (Lotto Soudal) en Yiber Sefa (Asfra Racing Team).

Het peloton werd ongedurig en zo konden Niels Vandyck (Team Thielemans – De Hauwere), Gerben Thijssen (Lotto Soudal), Senne Leysen (Lotto Soudal), Arne De Groote (Baguet-Miba-Indulek-Derito CT), Jonas Philips (Hand in Hand Baal), Steven Vandemeulebroecke (Asfra Racing Team) en Ruben Van Der Haeghen (VL Technics-Experza-Abutriek CT) weg geraken uit het peloton. Deze kwamen al snel op 37 sec van de leiders. Senne Leysen (Lotto Soudal) vond dat het nog niet snel genoeg ging en besloot zelf in de achtervolging te gaan naar de leiders, waarin hij ook slaagde! Deze is niet de minste renner aangezien Senne in voorbereiding is voor het EK tijdrijden en volgende week aantreed als stagiair beroepsrenner bij Lotto Soudal.

Zo kwam men dan met zes leiders die er alles moesten aan doen om de achtervolgers voor te blijven, want zij deden er alles aan om dichter te komen. Waarin zij ook bijna slaagde, aangezien bij de aankomst deze nog maar 20 sec achterstand hadden.

Bij de ingang van de laatste kilometers probeerden Senne Leysen en Robbe Ghys van Lotto Soudal drie maal een aanval te plaatsen om weg te geraken. “Derde keer goede keer” zegt men waardoor Senne Leysen met grote overmacht de overwinning in de wacht kon slepen.

Yiber Sefa (Asfra Racing Team) een renner om te onthouden, slaagde erin om alle bergprijzen en bijna alle rushes te winnen. Hierdoor wordt hij de grote verzamelaar van bijna alle truien!

3de Rit Leefdaal (10)

Winnaar: Senne Leysen (Lotto Soudal)

3de Rit Leefdaal (16)

Leider Rushes en Bergklassement: Yiber Sefa (Asfra Racing Team)

Robbe Ghys wint zeer zware tijdrit in Leefdaal

Vandaag stond er voor de renners een zeer zware tijdrit van 9km voor de boeg. Niet te min lieten te renners zich afschrikken. Al heel snel werd het duidelijk dat iedereen er voor 100% tegen aan wou gaan om toch maar die gele trui in de wacht te slepen.

Uiteindelijk slaagde Robbe Ghys (Lotto Sudal) erin om de tijdrit van Leefdaal als snelste renner deze op zijn naam te schrijven. Runne Herregodts (Illi-Bikes CT) deed er 8 sec langer over en eindigde op een tweede plaats.

De leider in het algemeen klassement blijft Thomas Gibbons (Baguet-Miba-Indulek-Derito CT)

                    Tietrack  (161)

                                    Winnaar tijdrit Leefdaal:

                                   Robby Ghys (Lotto Sudal)