Corne Van Kessel (DESCHACHT - HENS - MAES)

schreef in Goetsenhoven de tweede etappe op zijn naam.

Gaëtan Verleyen (BINGOAL WB DEVO TEAM) wordt nieuwe leider.

  Rit2

Vandaag stond voor 106 renners een rit van 141,3km (9 ronden van 15,7km) op het programma. Het was slecht weer, het waaide fel en er werd van bij het begin hard gereden.

Halfweg de 3de ronde ontstond er een kopgroep van een twintigtal vluchters, wie er niet bij was kon het schudden voor de rest van de dag.  Deze bouwden al snel voorsprong uit van 2 minuten.

Tijdens de tweede laatste ronde slaagden drie renners, Corne VAN KESSEL (DESCHACHT-HENS-MAES), Gaëtan VERLEYEN (BINGOAL WB DEVO TEAM) en Jonas BRESSELEERS (VAN MOSSEL HEIST CYCLING TEAM), erin te ontsnappen uit een kopgroep van een twintigtal renners. Het trio wist al snel een aanzienlijke voorsprong van 30 seconden op te bouwen ten opzichte van de achtervolgers. De kopgroep werkte goed samen om hun voorsprong te behouden en bleef gedisciplineerd tijdens de ontsnapping.

Ondertussen probeerden vier andere renners Luca DE MEESTER (BINGOAL WB DEVO TEAM), Lander LOOCKX (DESCHACHT-HENS-MAES), Michiel COPPENS  (RB ZELFBOUW UCT) en Michiel NUYTTEN (EFC - L&R - VAN MOSSEL) in de achtervolging te gaan om de koplopers bij te halen. Met een sterke inspanning wisten ze de voorsprong van het drietal iets te verkleinen, maar het lukte hen niet om de kloof volledig te dichten. Uiteindelijk naderden ze tot op 45 seconden van de leiders.

Met een indrukwekkende eindsprint wist Corne VAN KESSEL (DESCHACHT-HENS-MAES) zich te onderscheiden van zijn medevluchters en passeerde als eerste de finishlijn. Hiermee verzekerde hij zich van een welverdiende overwinning na een moedige en strategische ontsnapping in de tweede laatste ronde.

Door zich van de 2de plaats te verzekeren neemt Gaëtan VERLEYEN (BINGOAL WB DEVO TEAM) hierdoor de leiderstrui over van Sébastien Van Poppel (MINI DISCAR CYCLING TEAM). De groene trui van het puntenklassment gaat naar Lander Loockx (DESCHACHT-HENS-MAES). Victor VAN DE PUTTE (DESCHACHT-HENS-MAES) pakte vandaag 15 punten in de rushes en neemt zo de oranje-trui over van de knelspurten.

In het jongerenklassement gaat de witte trui naar Gaëtan VERLEYEN (BINGOAL WB DEVO TEAM) en onze beste Vlaams-Brabander U23 blauw-witte trui is nu Brem DEMAN (EFC-L&R-VAN MOSSEL).