Robbe Debuyck wint de bloedhete rit te Boortmeerbeek

Boortmeerbeek de 2de rit zou een bloedhete wedstrijd van 150,3 km worden. Al snel kwam er een aanval van een aantal renners, waardoor het klassement helemaal door elkaar werd geschud. De enige die niet moest strijden voor een trui was Michiel Broes (VP Consulting-Zannata CT), want vandaag stond de bergprijs niet op het spel op dit vlakke parcours.

Al vroeg in de wedstrijd probeerden verschillende renners weg te geraken. Dit gebeurde uiteindelijk in de 3de ronde. Hier namen 11 renners de kop namelijk Raeymaekers Mattias (Royal Antwerp BC), Cle Brent (Stageco CT), Debuyck Robbe (Home Soluton-Soenens CT), Segers Joren (Hubo-Aerts Action Bike CT), Beullens Cedric (EFC-L&R-Vulsteke), Merckx Niels (Hand in Hand Baal) en Vandenbroeck Yarno (Stageco CT), zij behaalden al snel een voorsprong van 2 min.

In de 14de ronde moest Segers Jeroen de kopgroep lossen door het zeer warme weer van 38gr.

7 renners namen het initiatief om uit het peloton weg te geraken, maar ze stranden op 1min45 van de leiders. Al snel werden ze opnieuw gegrepen door het peloton.

In de voorlaatste ronde ontsnapten 4 renners uit de leidersgroep namelijk Debuyck Robbe (Home Solutions-Soenens CT), Van Den Brande Julien, Beullens Cederic (EFC-E&R-Vuylsteke) en Colman Cedric (Lotto Soudal). Zij behaalden een voorsprong van 15 sec op de leiders. Zo kwam het tot een sprint dewelke gewonnen werd Debuyck Robbe.

Door de overwinning van Debuyck Robbe en de voorsprong van de leiders zijn er verschillende verschuivingen in het klassement van de truien. Zo werd Van Den Brande Julien de nieuwe leider in het algemeen klassement voor Vincent Baestaens die nu op 1min01 staat van de leider gevolgd door Jens Moens met dezelfde tijd.

De groene trui is nu in het bezit van Van Den Brande Julien. Peelaers Jeff pakt de blauwe trui en Paasschens Mathijs neemt de witte trui over.

RVB 0504

 RVB 0547